BLOG

Her finder du viden om lån, deleøkonomi og om, hvordan vi sammen kan gøre verden til et bedre sted. Kontakt os, hvis du gerne vil deltage med viden.

Rod i økonomien – find den økonomiske balance

Livet går ikke altid som forventet, og de fleste har prøvet at stå i en uhensigtsmæssig eller svær økonomisk situation. Måske modtog du en elregning, du ikke kunne betale, eller måske var dit tandlægebesøg dyrere, end du havde forventet. I en sådan situation vælger mange at tage et forbrugslån, og det er mere almindeligt, end du nok tror. Det er her, hvor peer-to-peer-lån formaliserer processen og gør den nemmere. Hvis man låner 50 kr. til en ven, har man sjældent en kontrakt eller renteudgift, ligesom du næppe kreditvurderer din ven. Plata formaliserer processen således, at der udfærdiges en kontrakt, sætter faste vilkår, som begge parter underskriver, og kreditrater låntager. Således bliver processen mere tryg for begge parter.

I 2015 lavede Megafon en undersøgelse, der viste, at 1 ud af 4 danskere har haft ét eller flere forbrugslån. Det kan være en bekostelig affære, der kan medføre stress og usikkerhed. Dog er der en række tiltag, du kan overveje, så det bliver lettere at balancere dit liv, og så du i sidste ende kan opnå en bedre økonomi og større følelse af frihed.

1) Forbrugslån - bryd tabuet

Vælger du at tale højt om dit forbrugslån, føler du dig mere forpligtet til det, og venner og familie kan støtte dig i processen, så du kommer godt ud på den anden side. Derudover bidrager du til at bryde tabuet og stigmatiseringen omkring låntagere, og det kommer os alle til gode.

2) Læg et godt budget

Et godt budget skaber overblik over dine indtægter og udgifter, og hjælper dig med at skabe balance. Dine indtægter kan for eksempel være din løn, SU eller dagpenge. Udgifter spænder typisk over din husleje, forsikring, abonnementer, transport, forbrug samt afbetaling på lån. For at skabe overblik, kan du dele dine udgifter op i faste og variable udgifter. Dog er det også vigtigt at tage højde for eventuelle uforudsete udgifter, da det typisk er dem, der vælter budgettet. Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at du justerer dit budget jævnligt, og at du gennemgår det, når du flytter, får et nyt job og når du optager en ny interesse.

3) Refinansier dit forbrugslån

Renten på dit nuværende forbrugslån kan være årsagen til, at du har svært ved at finde den økonomiske balance. Det kan være en god ide at overveje, om dit lån skal refinansieres, da forbrugslån hos bankerne ofte udbydes til en høj pris. Hos Plata ydes alle lån på enslydende vilkår, herunder rentevilkår og sikkerhedsstillelse. Du kan med andre ord omlægge dit lån, så det i sidste ende bliver billigere for dig.

Er du interesseret i at refinansiere dit lån, så tøv ikke med at oprette dig hos Plata. Dette kan du gøre nemt og enkelt på vores hjemmeside: Opret profil på Plata