Er Plata en god nyhed?

Omlægning af lån til lavere rente giver låntagere besparelser. Långivere vil få renteindtægter, som ellers var landet hos finansielle virksomheder. Flere penge mellem hænderne øger forbruget og skaber vækst..

Platas mission

Alternativ til den finansielle sektor

Den finansielle sektor er stor, professionel, kompleks, og har vores dybeste respekt. Vi kender branchen. Men vi synes også, at den står lidt for stille. Det er på tide, at der kommer nye spillere på markedet, som tænker anderledes og udfordrer det etablerede. Fintech scenen i Danmark og i Skandinavien er verdensklasse, og vi er, hos Plata, stolte af at være en del af den rejse.

Vi er ekstra stolte over at bygge noget, som ingen tidligere har forsøgt. Der er finansielle virksomheder som udbyder P2P lån, men de har alle fingrene i pengene på et eller andet tidspunkt.

Så vidt vi har kunne researche os til, er Plata den første ægte forbrugslån-deleøkonomiske platform i Nordeuropa, hvor pengene bevæger sig direkte imellem private personer.

 

Bedre verden med lige muligheder

Plata vil gerne hjælpe med at bygge en verden, som vi med god samvittighed kan overdrage til vores børn. Vi støtter derfor FN’s verdensmål (UN SDG). Plata har potentialet til at gøre en forskel inden for finansiel vækst, og ens finansielle forhold for alle, som beskrevet i SDG mål 8 (Decent work and economic growth) og mål 10 (Reduced inequalities).

 

Vækst i Denmark ved hjælp af flere deleøkonomiske tjenester

Deleøkonomi giver bedre konkurrence, mere gennemsigtighed, det forbedrer udnyttelsen af overskudskapacitet, og det skaber vækst i samfundet.

Forbedret konkurrence giver os alle billigere og mere fleksible tjenester, som bliver lettere at forstå. Det er også godt for både samfundsøkonomien og miljøet, fordi overskudskapacitet (f.eks. opsparing på private bankkonti som samler støv) kan udnyttes bedre end i dag. Deleøkonomi skaber samtidig vækst, da det er private personer, der tjener pengene.

Presseomtale

17. juni 2019

Plata var med på CPH Fintech Week i juni 2019. Det var vores første konference, med egen Plata stand.

6. november 2019

Vores administrerende direktør, Rasmus, fik lov til at være Key Note Speaker til IBM Think 2019, København.

25. november 2019

Plata var eksklusivt udvalgt som 1 af kun 10 præsenterede startups på Copenhagen Venture Exchange konference.

 

22. januar 2020

Feature artikel i Nordic API Gateway blog, om hvordan Plata igennem PSD2 lovgivningen udfører finansiel innovation.

13. januar 2021

Plata inkluderet på “Map of the Danish Fintech Startup Scene”, publiceret af Copenhagen Fintech Lab Intelligence.

3. januar 2021

Plata udvalgt til Den Sociale Kapitalfond Bootcamp og taler om finansiel inkludering og investering med socialt ansvar.

Vores historie

CPH Fintech Incubator | 1. marts 2019

Plata etableres af Rasmus Camborda Meilvang (Adm. Direktør) og Niels Rune Bøggild (Direktør). Plata accepteres som Copenhagen Fintech Lab Incubator. Thomas Gade Gaustad (CTO) træder ind som co-founder kort tid efter. Indledende fokus er på forretningsudvikling, website, UX, jura og arkitektur.

Samarbejde med IBM | 8. april 2019

Plata laver et strategisk samarbejde med IBM Startup, som giver os Cloud hosting og rådgivning på en række områder.

Co-founders etableret | 1. august 2019

Plata co-founder gruppen udvides med Michael Toma Gregersen (Aktuar), som udover at blive Platas første investor, hjælper med kodning og validering af regnemotoren. UX er afsluttet og vi er gået igang med at udvikle back-end motor til løsningen. Vi har valgt Nordic API Gateway som vores PSD2 løsning.

Første funding runde | 1. december 2019

Plata har opnået første funding rundes efter pitch hos et Copenhagen Venture Exchange arrangement. Claus Thomsen og Mikael Vassing Rasmussen er dermed medejere af Plata. Der er nu budget til at udvikle front-end til løsningen med ekstern hjælp. Denne hjælp købes hos Jacob og Tue Oxenvad fra JTOX.

Accelerace deltager | 3. marts 2020

Plata får tilkendegivelse på at være en af Danmarks mest lovende nye virksomheder, ved at vinde en plads i et af Europas mest anerkendte startup programmer hos Accelerace.

BETA version klar | 15. august 2020

JTOX er i mål, og BETA er klar til intern test. Vi er i gang med at etablere næste funding runde. Der er øget fokus på branding, identitet og go2market strategi. JOTX erstattes af Łukasz Bednarek (front-end udvikler), ansat igennem Revolve i Polen. Vi har personas workshops med Kirk, Hatch & Bloom, og vi etablerer grafisk identitet sammen med BWD studio.

Anden funding runde, og professionel bestyrelse | 3. december 2020

Plata har gennemført anden funding runde og byder velkommen til Carsten Chabert i ejerskabskredsen. Der er nu ro på de økonomiske forhold. Vi siger velkommen til Gitte Haaning Høj i betyrelsen, og til Jørgen Horwitz som bestyrelsesformand.

Early Adopter testing | 1. februar 2021

Ny hjemmeside er lanceret. Plata applikationen er i gang med at få det nye brand implementeret. Vi har påbegyndt Early Adopter testing med rigtige brugere. Der ansættes en Head of Marketing (Victor Bybjerg Jensen). Udviklingsteamet udvides med en Scrum Master, og vi er så småt gået i gang med at tilknytte studentermedhjælpere.

Den Sociale Kapitalfond | 3. februar 2021

Plata udvalgt som 1 af kun 10 startups til Den Sociale Kapitalfond impact accelerator program, hvor vi får hjælp til at udbrede vores budskab om større finansiel inkludering og vækst for forbrugerne.

Forventet go-live | 1. marts 2021

Det er planen at aktivere vores go2market strategi, og åbne op for offentligheden cirka 1. marts.

Plata logo kan benyttes uden tilladelse, så længe der refereres/linkes til os.

SVG Black

PNG 4273x1436

PNG 4273x1436

PNG 180x66

SVG Black

SVG Pink

SVG Pink

PNG 1645x1436

PNG 1668x1668

PNG 1645x1436