BLOG

Her finder du viden om lån, deleøkonomi og om, hvordan vi sammen kan gøre verden til et bedre sted. Kontakt os, hvis du gerne vil deltage med viden.

Hvad er deleøkonomi – vækst og fleksible tjenester

Er du interesseret i at vækste din økonomihave større valgfrihed og bidrage til en bæredygtig udvikling? Så er deleøkonomi noget for dig! Her vil vi forsøge at gøre dig klogere på fænomenet. 

 

Hvorfor deleøkonomi?

Den deleøkonomiske vision er, at det skal være muligt at anvende eksisterende ressourcer bedre. Det skal gøres ved at lade andre have andre have adgang til dem, når ejeren ikke selv bruger dem. 

Deleøkonomi er altså et princip, hvor privatpersoner bytter, deler, lejer eller køber ressourcer af hinanden. Disse kan for eksempel være boliger, tøj, biler og faktisk også penge!

Når man udnytter overskudskapacitet, skaber det vækst i samfundet, og forbrugerne får øget valgfrihed, billigere alternativer og potentielt flere penge mellem hænderne. Deleøkonomi gør desuden op med brug-og-smid-væk-kulturen og bidrager derfor til en mere bæredygtig udvikling. 

I dag spænder de deleøkonomiske tjenester bredt og har indflydelse på en lang række brancher. Det er blandt andet blevet gjort muligt at leje sit sommerhus ud, og at køre med på bagsædet fra den ene ende af landet til den anden. Vi har udarbejdet en oversigt over nogle af de mest interessante deleøkonomiske tjenester, så du kan prøve dem allerede i dag. 

 

Fremtiden er deleøkonomisk

Man næsten kun forestille sig, at deleøkonomi bliver større i fremtiden. Men hvordan kunne fremtidens deleøkonomiske tjenester se ud? 

Først og fremmest kan det forventes, at teknologien vil have indflydelse på deleøkonomien og dens omfang i fremtiden. Det er fordi teknologisk udvikling vil gøre det lettere for forbrugere at benytte sig af de deleøkonomiske tjenester. Man kan også forestille sig, at deleøkonomien vil udvikle sig i takt med fremtidens opfindelser; hvis vi en dag får private rumskibe, kan det være, det bliver dem, vi skal samkøre i. 

Det virker også sandsynligt, at fremtidens deleøkonomiske tjenester vil tage udgangspunkt i de værdier, som samfundet præges af. Den øgede bevidsthed omkring bæredygtighed kunne for eksempel være med til at udbrede tjenester med fokus på udlejning af tøj, hobbyudstyr og andet materielt. Til  sidst er data noget af det, der forudses at have endnu større indflydelse i fremtiden. Derfor kan man næsten kun forestille sig, at fremtidens virksomheder vil benytte data til at udvikle nye deleøkonomiske tjenester. 

 

Plata - en deleøkonomisk tjeneste

Hos Plata tror vi på deleøkonomi, og vi vil gerne hjælpe dig med at tjene penge på dine penge, når du ikke bruger dem. Derfor faciliterer vi peer-to-peer lån, det vil sige lån fra én privatperson til en anden, gennem vores platform. Du kan læse mere om peer-to-peer lån på vores blog og hjemmeside. 

Fangede vi din interesse, og er deleøkonomi noget for dig? Lån penge let og enkelt med Plata.