BLOG

Her finder du viden om lån, deleøkonomi og om, hvordan vi sammen kan gøre verden til et bedre sted. Kontakt os, hvis du gerne vil deltage med viden.

Din guide til at undgå negative renter

I løbet af 2021 har flere banker valgt at indføre eller sænke beløbsgrænsen for negativ rente. Det betyder, at mange private bankkunder kommer til at skulle betale for en del af de penge, de har stående på deres konti. Men hvad er negativ rente egentlig? Og hvordan kan du undgå at skulle betale? Det kan du læse om her.

Hvad er negativ rente?

Bankerne har indført negativ rente, da de mister penge ved, at deres brugere har for mange penge stående på deres konti. Årsagen til dette er, at bankerne oplever indlånsoverskud. Det betyder, at de låner færre penge ud, end de får indog derfor forsøger de at aktivere deres kunder til at bruge pengene på deres opsparing ved at indføre negativ rente. Det er skidt for dig, hvis du har pengene stående for at sikre dig selv økonomisk. Vi har lavet en oversigt over banker med negativ rente, så du let kan få et overblik og handle. 

Sådan undgår du at betale negativ rente

Den gode nyhed er, at du ikke nødvendigvis behøver at spendere dine penge gennem forbrug. Faktisk kan de penge, du ellers skulle betale for at have stående på din bankkonto, tjene penge for dig! Det øger din formue, men stiller dig også bedre i forhold til inflationsraten og fremtiden. 

Hvordan du vælger at lade dine penge arbejde for dig, afhænger af hvor høj eller lav risiko, du er villig til at løbe. En måde at gøre det på er ved at investere i boligforbedringer eller obligationer. Det er relativt sikre løsninger, men de giver typisk kun meget lave, eller ingen, afkast. En anden mulighed er at investere i aktier. Det er en stor trend i øjeblikket, men det er typisk forbundet med højere risiko. Derudover er der et tidsaspekt, der spiller ind, og det tager ofte 3-5 år, før du får noget ud af de penge, du har investeret i aktier. 
 

Peer-to-peer lån

Hos Plata forstår vi, at du har arbejdet hårdt for din opsparing, og du fortjener at få det bedste ud af den. Derfor anbefaler vi, at du undersøger mulighederne for at lade dine penge arbejde for dig.  

Vi tilbyder privatpersoner at tjene penge på at låne penge ud. Plata er en platform, hvor du kan låne penge ud til en anden privatperson, der gerne vil have refinansieret eksisterende gæld. På den måde kan du både få økonomisk og socialt afkast. 

Udlån eller lån penge let og enkelt med Plata og få mere ud af din opsparing.