Cookiepolitik

 

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille datafil, som bliver gemt på din computer, tablet eller mobiltelefon. En cookie er ikke et program, der kan indeholde skadelige programmer eller virus.

 

Hjemmesidens brug af cookies

Cookies kan være nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., hvad du har lagt i en eventuel indkøbskurv, om du tidligere har besøgt siden, om du er logget ind og hvilket sprog og valuta, du gerne vil have vist på hjemmesiden. Vi bruger også cookies til at målrette vores annoncer over for dig på andre hjemmesider. Helt overordnet anvender vi cookies som del af vores service til at vise indhold, der er så relevant som muligt for dig.

Du kan se, hvilke services der sætter cookies, og til hvilke formål under de forskellige kategorier [Nødvendige, Funktionelle, Statistiske og Marketing].

 

Hvor længe bliver cookies gemt?

Det varierer, hvor længe en bestemt cookie bliver opbevaret på dine enheder og browsere. En cookies levetid beregnes ud fra dit seneste besøg på hjemmesiden. Når cookiens levetid udløber, bliver den automatisk slettet. Alle vores cookies’ levetid fremgår i vores cookiepolitik.

 

Sådan afviser eller sletter du cookies

Du kan altid afvise alle -/tredjepartscookies fuldstændig ved at ændre indstillingerne i din browser på din computer, tablet eller telefon. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du afviser alle -/tredjepartscookies, vil der være funktioner og services, du ikke kan anvende på hjemmesiden (fordi disse er afhængige af cookies). Vælg cookies fra Google Analytics her.

 

Hvordan sletter man cookies?

Cookies du tidligere har accepteret, kan sagtens slettes. Hvordan du sletter disse afhænger af den browser du bruger (Chrome, Firefox, Safari etc.) og på hvilken enhed (mobil, tablet, pc, mac). Det er typisk under Indstillinger – Sikkerhed og Privatliv, men kan variere fra browser til browser. Hvilken enhed/browser bruger du – klik på det relevante link:

 

Ændring af dit samtykke

Du ændrer dit samtykke ved enten at slette cookies fra browseren eller ved at ændre dit oprindelige valg ved at klikke her: Ændrer cookie samtykke her.

Husk: Bruger du flere browsere, skal du slette cookies i dem alle.

 

Har du spørgsmål?

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med vores information og/eller behandling af personlige oplysninger, er du velkommen til at kontakte os. Selve cookiepolitikken bliver opdateret hver måned af Cookie Information. Har du har spørgsmål til cookiepolitikken, kan du kontakte Cookie Information via deres hjemmeside ved at klikke her

User ID: e818406c-9367-4999-aa52-54e58a9d7fa0Date: 2021-07-07T14:02:03.051Z

Cookiepolitikken er sidst opdateret d. 12.06.2021

 

Nødvendige 1

Nødvendige cookies hjælper med at gøre en hjemmeside brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner, såsom side-navigation og adgang til sikre områder af hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies

CookieInformationConsentplata.dkUnderstøtter websitets tekniske funktioner.et årCookie Informationhttps://cookieinformation.com/cookie-and-privacy-policy

Funktionelle

Vi indsamler oplysninger om dine foretrukne indstillinger og valg på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise dig den version af hjemmesiden, der passer til dine præferencer. Oplysningerne bliver brugt til at afgøre, hvilken region og sprog du foretrækker, til at vise videoer og andre visuelle elementer på hjemmesiden fx jobsøgning.

Statistiske

_ga.plata.dkIndsamler oplysninger om brugerne og deres aktivitet på websitet til analyse og rapporteringsformål.2 årGoogle Analyticshttps://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=en
_gat_gtag_UA_xxx_xxx.plata.dkIndsamler oplysninger om brugerne og deres aktivitet på websitet til analyse og rapporteringsformål.få sekunderGoogle Analyticshttps://policies.google.com/ technologies/ partner-sites?hl=en
_gid.plata.dkIndsamler oplysninger om brugerne og deres aktivitet på websitet til analyse og rapporteringsformål.en dagGoogle Analyticshttps://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=en

Marketing

Vi indsamler oplysninger om dine interesser, herunder hvilke sider og annoncer du klikker på, hvilke produkter eller ydelser du viser interesse for, eller køber, på denne og andre hjemmesider. Det gør vi for at kunne vise dig annoncer, der er relevante for dig og dine interesser. For at kunne vise dig målrettede annoncer på denne og andre hjemmesider, samarbejder vi med andre virksomheder, som vi deler oplysninger med. Det kan du læse mere om herunder.

Uklassificerede

Uklassificerede cookies er vi i færd med at klassificere sammen med udbyderne af de enkelte cookies.

Dit samtykke gælder for følgende domæner: plata.dk


Privatlivspolitik

Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Plata (”vi” eller ”os”) behandler dine personoplysninger.


1. Datanasvarlig

Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger er:

Plata ApS
CVR: 40486607
Applebys Plads 7
1411 København K
info@plata.dk
Tlf.: 81147065


2. Beskrivelse af behandlingen

Formål #1: Besvarelse af henvendelser fra personer (brugere, kunder) mv.

Når du henvender dig til os, behandler vi dine personoplysninger med henblik på at være i stand til at besvare din henvendelse.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger, herunder:
• Navn
• E-mailadresse
• Telefonnummer
• SMS-bekræftelse
• Adresse

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig.

Vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med GDPR art. 6.1.f, da vi har en legitim interesse i at kunne besvare de henvendelser, vi modtager.

Vi kan dele dine personoplysninger med:
• Databehandlere, der leverer ydelser til os

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt for de formål, de er indsamlet til. Vi sletter som udgangspunkt personoplysningerne 1 år efter, at din henvendelse er blevet besvaret, medmindre der foreligger særlige grunde til at beholde dem længere.

Formål #2: Oprettelse og validering af personer på platformen

Når du opretter dig som bruger på vores platform, behandler vi personoplysninger om dig. Disse personoplysninger behandler vi, så du kan logge ind på platformen. Herudover bruger vi personoplysningerne til at validere, at du har indtastet de korrekte personoplysninger. Dette gør vi ved at sende en bekræftelsesmail og -sms.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger, herunder:
• Navn
• E-mailadresse
• Telefonnummer
• SMS-bekræftelse
• Adresse

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig.

Vi behandler dine personoplysninger for at kunne overholde den aftale, som du indgår med os og for at kunne levere de ydelser, du efterspørger, når du opretter dig på vores platform i overensstemmelse med GDPR art. 6.1.b.

Vi kan dele dine personoplysninger med:
• Databehandlere, der leverer ydelser til os.

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt for de formål, de er indsamlet til og så længe du har en aktiv bruger hos os. Vi sletter som udgangspunkt personoplysningerne 3 år efter, at din seneste lånesag er blevet afsluttet, hvis du vælger at deaktivere din bruger, medmindre der foreligger særlige grunde til at beholde dem længere.

Formål #3: Udarbejdelse af kreditværdighedsvurdering

Når du ønsker at låne penge via vores platform, behandler vi personoplysninger om dig for at kunne lave en kreditværdighedsvurdering. Denne udarbejdes for at undersøge, om din økonomiske situation gør dig i stand til at betale pengene tilbage og over hvor lang tid, pengene skal betales tilbage.

Når du ønsker at låne penge ud via vores platform, behandler vi personoplysninger om dig for at kunne vurdere, om din økonomiske situation gør dig i stand til at låne penge ud, og hvor mange penge, du kan låne ud.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig, når du er låntager:

Almindelige personoplysninger, herunder:
• Navn
• Adresse
• E-mailadresse
• Telefonnummer
• Bankkonti posteringer
• Tre seneste lønsedler
• Seneste årsopgørelse
• Budget med faste udgifter
• Kopi af gældsbrev
• Dokumentation for kredit- og gældsstatus
• Kreditvurdering
• Ønsket lånstørrelse

Herudover behandler vi dit cpr-nummer.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig, når du er långiver:

Almindelige personoplysninger, herunder:
• Navn
• Adresse
• E-mailadresse
• Telefonnummer
• Bankkonti posteringer
• Kopi af gældsbrev
• Udbudt lånstørrelse

Herudover behandler vi dit cpr-nummer.

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig.

Vi indsamler dokumentation for kredit- og gældsstatus hos kreditstatus.dk og dininfo.dk.

Herudover laver Plata en kreditvurdering af dig, hvis du er låntager, på baggrund af de oplysninger, vi har modtaget fra dig.

Vi behandler dine personoplysninger for at kunne overholde den aftale, som du indgår med os i overensstemmelse med GDPR art. 6.1.b.

De oplysninger vi indsamler for at kunne lave en kreditværdighedsvurdering behandler vi, da vi er retligt forpligtet til at foretage en kreditværdighedsvurdering efter kreditaftalelovens § 7c.

Vi kan dele dine personoplysninger med:
• Databehandlere, der leverer ydelser til os
• Långiver (hvis du er låntager)
• Låntager (hvis du er långiver)

Der oplyses rådighedsbeløb for låntager i kreditvurderingen. Når der anmodes om låneaftale deles også cpr.nr, navn og adresse.

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt for de formål, de er indsamlet til. Vi sletter som udgangspunkt personoplysningerne 3 år efter, at din seneste lånesag er blevet afsluttet, medmindre der foreligger særlige grunde til at beholde dem længere.

Formål #4: Abonnementsaftale for långivere

Når du som långiver indgår en låneaftale igennem vores platform, skal du betale 33 % af renteindtægterne til Plata, som er vores honorar for at formidle låneaftalerne. Dette beløb betales ved, at der laves en abonnementsaftale, hvor pengene automatisk trækkes fra dit betalingskort hver måned. Vi behandler dine personoplysninger for at kunne trække denne betaling.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig, når du er långiver:

Almindelige personoplysninger, herunder:
• Navn
• Adresse
• Kreditkortnummer
• Kopi af gældsbrev
• Udlånt beløb
• Renteindtægter

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig.

Vi behandler dine personoplysninger for at kunne overholde den aftale, som du indgår med os i overensstemmelse med GDPR art. 6.1.b.

Vi kan dele dine kreditkort oplysninger med:
• Betalingsgateways
• Betalingsindløsere
• Databehandlere, der leverer ydelser til os

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt for de formål, de er indsamlet til. Vi sletter som udgangspunkt personoplysningerne 5 år efter udløbet af det år, hvor din seneste lånesag er blevet afsluttet, medmindre der foreligger særlige grunde til at beholde dem længere.

Formål #5: Indgåelse af låneaftale

Når der skal indgås en låneaftale, behandler vi dine personoplysninger i forbindelse hermed. Vi behandler dine personoplysninger for at aftalen kan indgås, og for at sikre, at den bliver underskrevet med NemID, så det valideres, at det er de rigtige personer, der indgår aftalen.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig, når du er låntager:

Almindelige personoplysninger, herunder:
• Navn
• Adresse
• E-mailadresse
• Telefonnummer
• Bankkonti posteringer
• Tre seneste lønsedler
• Seneste årsopgørelse
• Budget med faste udgifter
• Kopi af gældsbrev
• Dokumentation for kredit- og gældsstatus
• Kreditvurdering
• Lånt beløb

Herudover behandler vi dit cpr-nummer.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig, når du er långiver:

Almindelige personoplysninger, herunder:
• Navn
• Adresse
• E-mailadresse
• Telefonnummer
• Bankkonti posteringer
• Kopi af gældsbrev
• Udlånt beløb

Herudover behandler vi dit cpr-nummer. Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig.

Vi beder dig indsende dokumentation for kredit- og gældsstatus hos kreditstatus.dk og dininfo.dk.

Herudover behandles den kreditvurdering, som Plata har lavet på baggrund af de oplysninger, du som låntager har delt med Plata. Vi behandler dine personoplysninger for at kunne overholde den aftale, som du indgår med os, samt den låneaftale der indgås mellem långiver og låntager i overensstemmelse med GDPR art. 6.1.b.

De oplysninger, vi indsamler for at kunne lave en kreditværdighedsvurdering, behandler vi, da vi er retligt forpligtet til at foretage en kreditværdighedsvurdering efter kreditaftalelovens § 7c.

Vi kan dele dine personoplysninger med:
• Databehandlere, der leverer ydelser til os
• Långiver (hvis du er låntager)
• Låntager (hvis du er långiver)

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt for de formål, de er indsamlet til. Vi sletter som udgangspunkt personoplysningerne 3 år efter, at din seneste lånesag er blevet afsluttet, medmindre der foreligger særlige grunde til at beholde dem længere.

Formål #6: Overvågning af betalinger

Når du har indgået en låneaftale, behandler vi dine personoplysninger for at overvåge, om de aftalte afbetalinger finder sted. Herudover behandler vi oplysningerne for at kunne orientere dig, uanset om du er låntager eller långiver, om status på afbetalinger, herunder om aftalen er blevet misligholdt.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig, når du er låntager:

Almindelige personoplysninger, herunder:
• Navn
• Adresse
• E-mailadresse
• Telefonnummer
• Bankkonti posteringer
• Tre seneste lønsedler
• Seneste årsopgørelse
• Budget med faste udgifter
• Kopi af gældsbrev
• Dokumentation for kredit- og gældsstatus
• Kreditvurdering
• Lånt beløb
• Afdrag på lån

Herudover behandler vi dit cpr-nummer.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig, når du er långiver:

Almindelige personoplysninger, herunder:
• Navn
• Adresse
• E-mailadresse
• Telefonnummer
• Bankkontiposteringer
• Kopi af gældsbrev
• Udlånt beløb
• Modtagne afdrag på lån

Herudover behandler vi dit cpr-nummer. Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig.

Vi indsamler dokumentation for kredit- og gældsstatus hos kreditstatus.dk og dininfo.dk.

Vi behandler dine personoplysninger for at kunne overholde den aftale, som du indgår med os, samt den låneaftale der indgås mellem långiver og låntager i overensstemmelse med GDPR art. 6.1.b.

Vi kan dele dine personoplysninger med:
• Databehandlere, der leverer ydelser til os
• Långiver (hvis du er låntager)
• Låntager (hvis du er långiver)

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt for de formål, de er indsamlet til. Vi sletter som udgangspunkt personoplysningerne 3 år efter, at din seneste lånesag er blevet afsluttet, medmindre der foreligger særlige grunde til at beholde dem længere.

Formål #7: Udarbejdelse af nyhedsbreve

Hvis du tilmelder dig modtagelsen af Platas nyhedsbrev, behandler vi dine personoplysninger i forbindelse hermed. Vi behandler dine personoplysninger for at kunne registrere din tilmelding til nyhedsbrevet og for at kunne sende nyhedsbrevet til dig.

Vi behandler følgende personoplysninger herunder:
• Navn
• E-mailadresse

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig.

Vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med GDPR art. 6.1.f, da vi har en legitim interesse i at kunne administrere udsendelsen af vores nyhedsbreve.

Vi kan dele dine personoplysninger med:
• Databehandlere, der leverer ydelser til os.

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt for de formål, de er indsamlet til. Vi sletter som udgangspunkt personoplysningerne når du frabeder dig at modtage nyhedsbreve.

Formål #8: Konkurrencer

Det er muligt at deltage i konkurrencer på vores platform. Hvis du deltager i en konkurrence, behandler vi dine personoplysninger for at kunne registrere din tilmelding og for at kunne kontakte dig, hvis du vinder konkurrencen.

Vi behandler følgende personoplysninger herunder:
• Navn
• E-mailadresse

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig. Vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med GDPR art. 6.1.f, da vi har en legitim interesse i at kunne administrere udsendelsen af vores nyhedsbreve.

Vi kan dele dine personoplysninger med:
• Databehandlere, der leverer ydelser til os

Herudover kan vi dele dine personoplysninger på sociale medier og i vores nyhedsbreve, hvis du giver samtykke hertil.

Vi vil opbevare dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt for de formål, de er indsamlet til. Vi sletter som udgangspunkt personoplysningerne 1 måned efter, at vi har udtrukket vinderen/vinderne af vores konkurrence.

Formål #9: Personaliseret markedsføring

Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi oplysninger om dine præferencer, så vi kan vise markedsføring både på vores hjemmeside og på vores samarbejdspartneres hjemmesider, der er relevant for dig.

Vi behandler følgende personoplysninger herunder:
• Navn
• E-mailadresse
• IP-adresse
• Præferencer

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig.

Herudover indsamler vi personoplysninger fra de virksomheder vi samarbejder med i forbindelse med markedsføring.

Vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med GDPR art. 6.1.f, da vi har en legitim interesse i at kunne markedsføre vores platform og for at sikre, at du modtager markedsføring, der er relevant for dig.

Vi kan dele dine personoplysninger med:
• Databehandlere, der leverer ydelser til os
• De virksomheder vi samarbejder med i forbindelse med markedsføring

Vi vil opbevare dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt for de formål, de er indsamlet til. Vi sletter som udgangspunkt personoplysningerne 2 måneder efter, at de er blevet indsamlet.


3. Overførsler til lande uden for EU/EØS

Vi kan overføre dine personoplysninger til Microsoft og IBM, som begge har hovedsæde i USA. Herudover kan oplysningerne overføres til Microsofts og IBMs datterselskaber eller underdatabehandlere i USA eller andre tredjelande udenfor EU/EØS.

Vores overførselsgrundlag vil være Kommissionens standardkontraktbestemmelser i overensstemmelse med GDPR art. 46.

USA og de yderligere tredjelande udenfor EU/EØS dine personoplysninger kan overføres til, sikrer normalt ikke et beskyttelsesniveau, der i det væsentlige svarer til beskyttelsesniveauet i EU/EØS. Du skal i den forbindelse være opmærksom på, at der er risiko for manglende effektive retsmidler for udøvelse af dine rettigheder samt uproportionel myndighedsadgang til personoplysninger.

Plata har herudover virksomhedssiderpå flere sociale medier, herunder LinkedIn og Facebook, som du kan besøge og anvende. Plata er i den forbindelse fælles dataansvarlig med de sociale medier for indsamlingen af dine personoplysninger, når du besøger vores sider på de sociale medier.

Herudover bruger vores hjemmeside plugins fra de sociale medier. Når du går ind på vores hjemmeside, der har installeret plugins, vil din browser oprette direkte forbindelse til de sociale mediers servere. De sociale medier kan i den forbindelse modtage oplysninger om dig, herunder at du har besøgt vores hjemmeside, din IP-adresse og om du har interageret med deres plug-in på vores hjemmeside. Disse oplysninger bliver opbevaret hos de sociale medier i USA. De sociale medier vil modtage informationen, uanset om du har en bruger hos dem eller ej.

Vi har ikke indflydelse på indsamlingen eller behandlingen af personoplysninger som de sociale medier foretager.

Du kan læse mere om, hvordan de sociale medier behandler dine personoplysninger her:
LinkedIn: https://dk.linkedin.com/legal/privacy-policy?#data
Facebook: https://www.facebook.com/notes/435875314051689/

Plata er fælles dataansvar med de sociale medier for den indsamling af personoplysninger, der sker, når du besøger vores hjemmeside.

Du kan læse mere om vores fælles dataansvar med LinkedIn her: https://legal.linkedin.com/pages-joint-controller-addendum
Du kan læse mere om vores fælles ansvar med Facebook her: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum


4. Pligtmæssig information

De personoplysninger, vi beder dig om at oplyse os, er obligatoriske. Hvis du ikke giver disse oplysninger, så vil det ikke være muligt for at optage et lån eller at udlåne via vores platform.


5. Dine rettigheder´

Du har følgende rettigheder:
• Du har ret til at anmode om indsigt i, berigtigelse af eller sletning af dine personoplysninger.
• Du har også ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.
• Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden din tilbagekaldelse af dit samtykke. Du kan tilbagekalde dit samtykke og gøre brug af dine rettigheder som anført nedenfor.
• Du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet).
• Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

Derudover har du ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger i følgende tilfælde:
• Hvis vores behandling af dine personoplysninger er baseret på artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejning), se ovenfor under behandlingsgrundlag, har du til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod en sådan behandling af grunde, der måtte vedrøre din særlige situation.
• Ligeledes har du en ubetinget ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, hvis vi behandler dine oplysninger med henblik på direkte markedsføring.

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at sende en email til info@plata.dk.

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde – dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.

Sidst opdateret: 13. april 2021